<h2>Ερωτήσεις - απαντήσεις</h2><p>Οι φλέβες είναι εφοδιασμένες με βαλβίδες σε όλο το μήκος τους, οι οποίες επιτρέπουν...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.flevitida.gr/more2.php?l=el&id=1962' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Συχνές ερωτήσεις</h2><p>Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια, κιρσοί; Πως αντιμετωπίζεται; Έχω ευρυαγγείες...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.flevitida.gr/more2.php?l=el&id=1960' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
Φλεβίτιδα και Αγγειακές παθήσεις 
 

Η φλεβίτιδα είναι μία συχνή πάθηση η οποία είναι απόλυτα συνυφασμένη με την όρθια στάση του σώματος του ανθρώπου και την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Λόγω της βαρύτητας το αίμα δεν θα πρέπει να παλινδρομεί ακολουθώντας την φυσιολογική του πορεία προς την καρδιά. Στην φλεβίτιδα αυτό δεν συμβαίνει καθώς το αίμα συγκεντρώνεται στα κάτω άκρα με αποτέλεσμα την ανάταση και διόγκωση των φλεβών.

Η αίσθηση ότι υπάρχει κάψιμο στα πόδια καθώς και ο σχηματισμός ευρυαγγειών στην περιοχή των αστραγάλων είναι τα από τα πρώτα συμπτώματα που μπορούν να σας προϊδεάσουν για την εμφάνιση της φλεβίτιδας. Υφίστανται βέβαια, και μία σειρά από άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην φλεβική ανεπάρκεια.

Η απαραίτητη εξέταση είναι το υπερηχογράφημα, το επονομαζόμενο triplex, αλλά και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα βοηθήσει τον γιατρό σε μια ακριβή διάγνωση.

Εκτός από την φλεβίτιδα συχνά ακούμε για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής οπού δυστυχώς στους περισσότερους ασθενείς δεν παρουσιάζει συμπτώματα, εκτός από πόνο στην κοιλιακή χώρα σε κάποιες περιπτώσεις. Πρόκειται για διάταση της αορτής της κοιλιάς που ξεπερνάει τα δύο εκατοστά (τη φυσιολογική διάμετρο) και μπορεί να φτάσει τα πέντε.

Ο προληπτικός έλεγχος στην ηλικία των πενήντα είναι απαραίτητος, ειδικά σε όσους καπνίζουν ή έχουν υπέρταση και ένα βεβαρημένο ιστορικό.

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής ο γιατρός μπορεί να το διαγνώσει με μια απλή κλινική εξέταση, ένα triplex ή με μια αξονική τομογραφία κοιλιάς. Η αντιμετώπιση του γίνεται μόνο χειρουργικά υπό γενική αναισθησία και μια τομή στην κοιλιακή περιοχή.

Υπάρχουν δύο είδη επεμβατικών τεχνικών για το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής (ανοιχτή και ενδαγγειακή), που ο αγγειοχειρουργός είναι ο μόνος ειδήμων να τις διεκπεραιώσει και να σας ενημερώσει ποια είναι η καταλληλότερη για την κάθε περίπτωση.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι αρνητικές για την συνολική υγεία του ασθενούς, για αυτό πρωταρχική σημασία έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

 

 
Αγγειακές παθήσεις 
 
   
Aρτηριακές παθήσεις

 Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
 Ανεύρυσμα ιγνυακής και μηριαίας αρτηρίας
 Στενώσεις αποφράξεις κοιλιακής αορτής, λαγονίων, μηριαίων ,ιγνυακών και κνημιαίων αρτηριών.
 Ψευδοανευρύσματα
 Στενώσεις καρωτίδων
 Αρτηριακές εμβολές
 Παθήσεις νεφρικών αρτηριών
 Διαβητική αγγειοπάθεια
 Διαβητικό πόδι
 Αρτηριακό τραύμα
 Νόσος Burger
 Σύνδρομο θωρακικής εξόδου
 Αρτηριοφλεβώδης επικοινωνίες(fistula) στην νεφρική ανεπάρκεια



   
Φλεβικές παθήσεις
 Φλεβική ανεπάρκεια κιρσοί
 Φλεβικό έλκος
 Ευρυαγγείες
 Φλεβική θρόμβωση


   
Θεραπεία αποκατάσταση
 Αρτηριακή παράκαμψη (bypass) με συνθετικό μόσχευμα ή αυτόλογο
 Αγγειοπλαστική (stent)
 Κλασική και ενδοαυλική αποκατάσταση των ανευρυσμάτων
 Εμβολεκτομή
 Αρτηριακή ενδαρτηρεκτομή
 Θεραπεία κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας με το σύνγρονο ανώδυνο laser καθώς κaι με την κλασική μέθοδο (stripping)
 Σκληροθεραπεία
 Καινοτόμα ανώδυνη αφαίρεση των ευρυαγγειών με την μέθοδο της θερμοπυξίας laser
 Φαρμακευτική αντιμετώπιση της αποφρακτικής αγγειακής νόσου